Edit Content

18 000 csirke pusztult el egy telephelyen

Megosztás:
Facebook
LinkedIn

Pusztító következményekkel járt egy karintiai baromfitelep műszaki hibája, ahol 18 000 csirke pusztult el fulladás következtében.

Amikor a gazda reggel bement az istállóba, azt látta, hogy szinte a teljes csirkeállománya elpusztult” – mondta Maierhofer hatósági állatorvos a “Kleine Zeitungnak”. A hatóságok ezek után elkezdték nyomozni, hogy mi vezethetett idáig és hogyan történhetett meg ez az eset.

Valószínűleg egy hibás szellőztetőrendszer okozta a baromfiállomány tragikus tömeges pusztulását. Valentin Maierhofer hatósági állatorvos a következőket mondta az ORF Carinthia-nak: “Amikor a szellőztetés során probléma merült fel, a riasztás elindult. Még nem tudjuk, miért nem sikerült időben közbeavatkozni.

Az ügy szakértői jelenleg még vizsgálják az események pontos menetét, de az már biztos, hogy az állatok tulajdonosát hatalmas gazdasági kár érte. Ausztriában szerencsére ritkán fordul elő ilyesmi: “Több mint 20 év alatt ezenkívül csak egyszer tapasztaltam olyan balesetet, ahol egy baromfi istállóban az összes állat elpusztult, mert nem volt megfelelő a szellőzés“. – jegyezte meg Maierhofer.

Az Osztrák Állatvédő Egyesület ezt az esetet megfelelő alkalomnak tartja arra, hogy kötelező biztonsági berendezéseket követeljen mostantól a mezőgazdasági állattartáshoz.

Az ilyen és hasonló esetek elkerülésére sokan megnyugvással használják a TELEPFELÜGYELET.HU intelligens, digitális rendszerét, amely már sok partnerünknek segített komoly káresemények megelőzésében.

Az istállókban, telephelyeken történő bármilyen szokatlan eseményről azonnal riasztást küldő rendszer folyamatosan figyeli az istállók hőmérsékletét, a levegőminőséget és a szellőzőrendszerek működését is, így azonnal közbe lehet avatkozni, ha probléma vagy meghibásodás merül fel az adott telephelyen, hiszen a vészhelyzetekről és a szokatlan működésről, a tartástérben felmerülő problémákról és a berendezések meghibásodásáról is azonnal küld értesítést/riasztást, bármilyen mobileszköre (telefon, tablet, számítógép), így akárhol is tartózkodunk, nem maradunk le semmilyen fontos történésről.

Lépjen velünk kapcsolatba, ha szeretné megelőzni, hogy káresemény történjen telephelyein!

Címkék: ,

Még több érdekesség

Megjelent Prega előadásunk bevezető videója

Szarvasmarhatelep szenzorálása a gyakorlatban, tejhozam növelési és üzembiztonsági céllal

18 000 csirke pusztult el egy telephelyen

A baromfitelepek hatékony működését segíti egy okos rendszer

Árbekérő

Adja meg email címét, hogy elküldhessük árainkat Önnek.