Németországban a pulykatartás szabályozása várható

Megosztás:
Facebook
LinkedIn
A várható szabályozás szerint a jövőben a pulykákat is be kell vonni az úgynevezett állatjóléti és állattenyésztési rendeletbe, amelyben eddig ez a baromfifajta nem szerepelt.

Egy friss jelentés szerint a német szövetségi kormány első alkalommal szeretné szabályozni a pulykatenyésztést, és az intézkedés részeként csökkenteni kell majd az istállónkénti állatok számát. A baromfiipar bírálta a terveket.

A várható szabályozás szerint a jövőben a pulykákat is be kell vonni az úgynevezett állatjóléti és állattenyésztési rendeletbe, amelyben eddig ez a baromfifajta nem szerepelt.

A kormány tervei szerint a jövőben lényegesen kevesebb állatot lehetne istállóban tartani és előírják majd azt is, hogy az istállóterületen négyzetméterenként mindössze 40 kilogramm élősúly körüli mennyiséget tarthatnak, ami körülbelül 1,9 pulyka mennyiségének felel meg.

Wolfgang Schleicher, a Baromfiipari Központi Szövetség ügyvezető igazgatója bírálta és a valóságtól elrugaszkodónak tartja a terveket. Azzal fenyegetőzött, hogy az egyesület jogi lépéseket tesz, arra hivatkozva, hogy más EU-országokban 70 kilogramm élősúlyig terjedő állománysűrűség a megengedett. Schleicher arra figyelmeztet, hogy a tervek a német pulykatenyésztés végét jelenthetik. Ha a szövetségi kormány nem módosítja jelenlegi kulcsfontosságú pontjait, a jövőben olcsóbban lehetne külföldről importálni a pulykahúst.

Ugyanakkor az Állatvédő Egyesület azt követeli, hogy ne csak a tartási körülményeket javítsák, hanem a pulyka csibék szokásos csőr metszését is be kell szüntetni. Thomas Schröder, az egyesület elnöke a Neue Osnabrücker Zeitungnak azt mondta: „Aki csak úgy tud pulykákat tartani, hogy a fájdalmas csőr metszéshez folyamodik, annak ezt nem szabad többé megengedni.

Címkék:

Még több érdekesség

Szarvasmarhatelep szenzorálása a gyakorlatban, tejhozam növelési és üzembiztonsági céllal

18 000 csirke pusztult el egy telephelyen

A baromfitelepek hatékony működését segíti egy okos rendszer

A telepfelügyelet előnyei

Árbekérő

Adja meg email címét, hogy elküldhessük árainkat Önnek.