Bejelentkezés

Globális összefoglaló az állati eredetű fehérje-termelés várható mértékéről

Megosztás:
Facebook
LinkedIn

A Rabobank globális előrejelzései szerint 2023-ban a állati fehérje-termelés várhatóan szerény mértékben növekedni fog, de újabb változást hoz a következő év is az ágazatban. Az iparnak magas költségekkel kell szembenéznie, emellett várhatóan a fogyasztás is ingadozó lesz és más, a termelők számára nagyobb bizonytalanságok is várhatóak, mint például a különböző szabályozási és a piac által indukált változások. Várhatóan a vevők visszaszorítják a magasabb termelési költségeket.

A globális összefoglaló alapján a növekedés kedvez az ár-érték arányú termékeknek, a hatékony termelőknek és feldolgozóknak, az agilis vállalatoknak, a devizamozgások által előnyben részesített exportőröknek és a biológiailag biztonságos gyártóknak.

Az összefoglalóból kiderült, hogy néhány vállalat rövid távra fókuszál és próbálja megerősíteni az agilitását, hogy a ciklikus változásokkal együtt tudjanak haladni, míg vannak olyan állati fehérjék előállításával foglalkozó cégek is, akik a hosszabb távú növekedésre fognak összpontosítani és különösen figyelnek majd a befektetéseikre, hogy stabilan tudjanak majd felkészülni az előttük álló piaci és egyéb változásokra.

Európában az állatokkal kapcsolatos betegségek kockázatai, a piaci szabályozás által vezérelt változások, valamint a csökkentett export miatt a termelés minden fajra nézve nehezebb helyzetben lesz, de a fogyasztás várhatóan változatlan marad. Az előrejelzések szerint a baromfihús megőrzi a növekedési mintáját, míg a sertés- és marhahús enyhén csökkenni fog.

Még több érdekesség

Kiállítunk! „Az ingatlanvagyon fenntartható üzemeltetése konferencián”

ÚJ! Ismerje meg az Estima mobilmegoldását

Sikeres oktatás partnerünknél!

Digitális Agrárakadémia Plusz

Árbekérő

Adja meg email címét, hogy elküldhessük árainkat Önnek.