Bejelentkezés

Globális összefoglaló az állati eredetű fehérje-termelés várható mértékéről

Megosztás:
Facebook
LinkedIn

A Rabobank globális előrejelzései szerint 2023-ban a állati fehérje-termelés várhatóan szerény mértékben növekedni fog, de újabb változást hoz a következő év is az ágazatban. Az iparnak magas költségekkel kell szembenéznie, emellett várhatóan a fogyasztás is ingadozó lesz és más, a termelők számára nagyobb bizonytalanságok is várhatóak, mint például a különböző szabályozási és a piac által indukált változások. Várhatóan a vevők visszaszorítják a magasabb termelési költségeket.

A globális összefoglaló alapján a növekedés kedvez az ár-érték arányú termékeknek, a hatékony termelőknek és feldolgozóknak, az agilis vállalatoknak, a devizamozgások által előnyben részesített exportőröknek és a biológiailag biztonságos gyártóknak.

Az összefoglalóból kiderült, hogy néhány vállalat rövid távra fókuszál és próbálja megerősíteni az agilitását, hogy a ciklikus változásokkal együtt tudjanak haladni, míg vannak olyan állati fehérjék előállításával foglalkozó cégek is, akik a hosszabb távú növekedésre fognak összpontosítani és különösen figyelnek majd a befektetéseikre, hogy stabilan tudjanak majd felkészülni az előttük álló piaci és egyéb változásokra.

Európában az állatokkal kapcsolatos betegségek kockázatai, a piaci szabályozás által vezérelt változások, valamint a csökkentett export miatt a termelés minden fajra nézve nehezebb helyzetben lesz, de a fogyasztás várhatóan változatlan marad. Az előrejelzések szerint a baromfihús megőrzi a növekedési mintáját, míg a sertés- és marhahús enyhén csökkenni fog.

Még több érdekesség

Telepfelügyeleti innováció – Előadás a PREGA Konferencián

KONICA MINOLTA IOT LIVE SHOW 2024

Megjelent Prega előadásunk bevezető videója

Szarvasmarhatelep szenzorálása a gyakorlatban, tejhozam növelési és üzembiztonsági céllal

Árbekérő

Adja meg email címét, hogy elküldhessük árainkat Önnek.